Det nye driftscenter på Energivej har tiltrukket sig en del beundring og opmærksomhed fra både borgere og eksperter verden over, og det kom derfor ikke som nogen overraskelse, da de løb med både juryens pris og den særlige publikumspris i den populære internationale arkitekturpris Architizer A+ Award for byggeriet i kategorien ”offentlige bygninger”.

Forsyning Helsingør driftscenter vinder for sin gennemførte rustrøde facade, skarpe kvadratiske form, fem etager og højde på over 24 meter.

Det er tegnestuen ”Christensen og Co. arkitekter”, som står bag det bæredygtige og fleksible byggeri i Helsingør. Selvom byggeriet er lavet i et enkelt, nordisk design omgivet af et oplevelseslandskab, der forbinder det nye driftscenter med det eksisterende kraftværk, adskiller den sig stadig fra de andre bygninger i området med sit markante ydre med rustrøde facader og tydelige geometriske kubeform – som gør den til et letgenkendeligt vartegn i Helsingørs bybillede.

Foto: Niels Nygaard

Foto: Niels Nygaard

Bygning med bæredygtig profil

Brugen af dagslys som delvis varmekilde gør bygningen til en bæredygtig lavenergi bygning. Genbrug af materialer fra det gamle biogasanlæg og vedligeholdelsesfrie rustrøde facadeplader er blandt nogle af de elementer, som gør Forsyning Helsingør driftscenter til et bæredygtigt 2020 energimærket byggeri.

RIB ønsker Forsyning Helsingør driftscenter et stort tillykke med arkitekturprisen

At være vinder af en pris uddelt af Architizer A+ Awards, er større end som så. Det er en præsentation, som påkalder sig ære og respekt. Vi hos RIB er derfor meget stolte af at have været en del af projektet Forsyning Helsingør driftscenter. Til projektet er der blevet brugt Byggeweb Projekt, Byggeweb Udbud, Byggeweb Capture og Byggeweb Budget.

Stort tillykke til alle projektets parter med den flotte pris!